Používáme soubory cookies k pravidelnému zlepšování výkonu a použitelnosti webu. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním všech cookies.Zobrazit více

Případová studie - projekt Haselmeier s.r.o.

Ve světě podnikání se mohou objevit neočekávané výzvy a překážky, které vyžadují rychlé a efektivní řešení. A to i když se snažíte vše řádně a s předstihem naplánovat. Naše firma nedávno čelila situaci, kdy jeden z našich klíčových interim manažerů (s orientací na zdravotnictví) onemocněl, a my jsme se tak museli spolehnout na naše týmové schopnosti a flexibilitu. Tato příběhová studie se zaměřuje na to, jak jsme dokázali zvládnout složitou situaci a zajistit úspěšné dokončení projektu.

Situace:

Náš dlouhodobý klient měl naléhavou potřebu kvalifikovat nový výrobní prostředek, ale kvůli fluktuaci se dostal do kapacitních potíží. Dohodli jsme se tak na řešení za účasti jednoho z našich interim managerů.

Původně měl tuto úlohu zastávat jeden z našich kolegů, ale bohužel náhle onemocněl a bylo jasné, že projekt nebude moci dokončit. Byla to složitá situace a my jsme museli rychle najít řešení, které povede ke spokojenosti zákazníka. Lidí orientujících se v problematice zdravotnického materiálu a jeho produkce není v ČR opravdu mnoho.

 Řešení:

Když to zjistil kolega Martin Kratochvíl (sales manager známý pro svou schopnost najít řešení tam, kde to ostatní vzdávají), ihned se chopil věci a začal hledat vhodného náhradníka. Po důkladném zvážení situace jsme se rozhodli nasadit Aleše, majitele naší firmy.

Aleš má bohaté zkušenosti s validačním procesem zejména v oblasti strojírenství. Současně je ale interním auditorem pro normu 13485, tedy zdravotnictví, a tak to byla celkem jasná volba. Jeho nasazení do projektu znamenalo, že klient mohl začít rychle a efektivně využívat navýšené validační kapacity v podobě našeho šéfa.

Cíl a výsledek:

Cílem projektu bylo zprovoznit (dokumentačně) a ověřit funkčnost laserovací stanice pro popisování plastových dílů. A to v poměrně šibeničním termínu do 2023-10-31.  Dle GMP :-).  

Důležitým aspektem úspěchu projektu byla spolupráce s kolegy z firmy klienta, kteří jsou skutečnými odborníky ve svých oblastech. Jejich profesionalita, angažovanost a znalosti hrály hlavní roli v dosažení společného cíle.

Hlavním výsledkem projektu byla validace a kvalifikace laseru, a dosáhli jsme jej díky kolektivnímu úsilí a týmové spolupráci.

Jak říká Aleš: „Rozhodně  jsem nebyl nejchytřejší v místnosti. Byl jsem tam jenom ruce, hlava a díky skvělému týmu i názor navíc. Prostě jsem sedl ke stolu, prolítl asi milion školení a pak dvacet dalších. Prošel body s kolegy, kteří mě provedli závodem, upozornili na různé překážky a začal jsem makat. Hodně jsem četl, seznámil jsem se s funkcemi, softwarovým a hardwarovým řešením stroje, ponořil jsem se do interních směrnic (hodně detailně) a začal jsem tvořit podklady pro:

-         validační plán,

-         instalační kvalifikaci,

-         operační/funkční kvalifikaci,

-         výkonovou kvalifikaci,

-         PaD-FMEA a riziková analýza probíhaly v týmu, kde jsem měl možnost seznámit se s nejrůznějšími požadavky ze zdravotnických standardů, a mohl je tak niterně konfrontovat s požadavky nebo oblastmi jiných norem. Což bylo zajímavé.“

Tato studie nám připomíná, jak důležité je být v dnešní době flexibilní a připravený na zdánlivě nepředvídatelné události. Naše firma byla schopná zvládnout tuto výzvu díky spolupráci a schopnostem zainteresovaných týmů. Nejen tady v CZ pobočce, ale i na straně „matky“ v DE.

Aleš si projekt i spolupráci užil a s nově objevenou chutí se vrhá do dalšího dobrodružství, tentokrát opět v „echtCZ“ automotive průmyslu.

Děkujeme firmě Haselmeier s.r.o. a pánům Tisotovi a Penovi za opakující se vloženou důvěru a těšíme se, že tato spolupráce nebyla naší poslední.